Известие

Collapse
No announcement yet.

146 сваляне на алтернатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146 сваляне на алтернатора

карам си и изведнъж - червен индикатор нямам зареждане. акумулатора едва ме закара у дома. проверих дебелия проводник от акумулатора до ел.мотора и оттам до генератора е ОК, всички връзки са добре затегнати. шетах из форума, проблема с алтенатора присъства, но не и как се сваля
    моля ви някой има ли идея как се демонтира алтернатора защото на пръв поглед ми изглежда мисия невъзможна.
    благодаря с аванс!
    146 TS 16V

146 сваляне на алтернатора

Сигурно на никой не му се е налагало да сваля алтернатора и затова никакъв отговор. И дано на никого не се налага. Цялата проклетия ми се случи в Девин. Нито майстор, нито са чували за Алфа. Заредиха ми акумулатора (Бош Силвер 60 амперчаса на 2.5 г.) и газ за София. Мислех, че ще стигна, ама не - тоците стигнаха до 2-ия разклон за Ихтиман, не за Мухово а следващия в посока към София, при самолетното крило. Значи около 2 часа каране, без къси и с голяма икономия на ток. Обадих се на брат ми той дойде с друг акумулатор и така още 30-40 км до дома. Да ви кажа как се оправих - при майстор, на канал, 100 кинта само за демонтаж-монтаж. На много зачукано място са го сложили италианците. Корпуса на алтернатора беше спукан на две места, отказах заварки (ще се спука пак). Намериха друг, японски, и там 150 кинта. Сега всичко е ок. За ваша информация - колата на празен ход черпи 3.7-4 ампера, ако се включат и късите става 16 ампера. Индикация че тока в акумулатора е на свършване е трептенето на стрелките и мигане на светлинните индикатори по таблото. Стане ли това, след 10-15 минути настъпва пълна тишина в моторния отсек. С издухан акумулатор може да се кара, но без алтернатор - не мръдваш.
    146 TS 16V

Comment

Working...
    X